Riksteatret med «verdens mest kjente» kjærlighetshistorie

 

Riksteatret tar denne høsten Romeo og Julieav William Shakespeare til kulturhus over hele landet. Det evigaktuelle stykket om Romeo og Julies forbudte kjærlighet vises på 50 scener fra Mandal i sør til Hammerfest i nord, og Foreningen Tiltak har billetter flere steder.

William Shakespeares kjærlighetshistorie fra slutten av 1500-tallet har blitt en inspirasjon for nesten alle historier om ung og umulig kjærlighet i TV, film, bøker og teater. Historien om det ulykkelige paret som ofret alt for kjærligheten og tapte, er kjent for de fleste.   Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går sammen om å spille originalhistorien, er det med et stort ensemble og satt i scene av anerkjente Sigrid Strøm Reibo som regissør.

Regissøren forteller at stykket egentlig er skrevet som en komedie, men går over til å være en tragedie.  – Det er utrolig at du kan ta en over 400 år gammel tekst som dette, og så ser du at mennesket fortsatt er det samme. Samfunnet kan være annerledes, men våre lengsler, drømmer, kjærlighet, ambisjoner og ønske om makt er likt, sier Sigrid Strøm Reibo.

Foreningen Tiltak har billetter flere steder rundt om i landet.  Se www.riksteatret.nofor spilleplan og kontakt Geir på geir@tiltak.orghvis du er interessert i billetter.

 

 

Legg igjen en kommentar