Katy Perry i Telenor Arena

Katy Perry er angivelig en av de mestselgende artistene gjennom tidene, og et tydelig idol i samtiden. Nylig inntok det spreke showet hennes Telenor Arena foran et ekstatisk publikum, blant dem noen med billetter fra Foreningen Tiltak.

To storskjermer fylte salen med reklamer for alt fra Perrys egen parfyme til melkesjokolade. Charli XCX gjorde en rocka, oppvarming, backet av en trio kledd ut som engler. En rask, halvtimelang hitparade, hvor publikum stemmer i på de fleste refrengene. En godt valg av support, som klarer å få fart i de tusener av tilstedeværende.

Så er det tid for hovedattraksjonen. Et gedigent lysshow skyter ut fra scenen, og Katy Perrys vokal høres over anlegget sammen med tunge trommebeats. Gladiatordansere løper over scenen, før Perry selv kommer ut fra en slags glasspyramide. Singelen «Roar» fra hennes siste utgivelse, Prism fra 2013, gjomer over høyttalerne, og hundrevis av mobiltelefoner heves i været.

Hun har en utmerket kontakt med publikumet, og vet hva fansen vil ha, noe hun får god respons for. «I kissed a girl» løfter stadiontaket med allsang, i tillegg til en stilig gitarintro. Bandmedlemmene hennes er gode, og lyden er flott. «Hot n cold» serveres i en catchy jazzversjon. Vi får servert et rolig, akustisk sett med skjør vokal og veivende mobillys som provisorisk stjernehimmel. «This is how we do» akkompagneres av store ballonger, gitarduetter og en biltur på scenen. «California girls» får æren av å avslutte showet (før ekstranumrene) igjen med allsang og mye liv på og rundt scenen.

Man kan si mye om Katy Perrys opptreden. Pompøs, dekadent og en smule overdreven, men på den annen side relativt unik og velregissert, ankret i sangerinnens hyggelige scenenærvær og gode publikumskontakt. En overdådig og vellykket affære, i det minste for de innvidde. Forhåpentligvis også for de som hadde billetter fra Foreningen Tiltak.

Legg igjen en kommentar